Takšna lazanja se prilega predvsem v poletnem času, ko imamo na razpolago domač paradižnik in lahko pripravimo domačo paradižnikovo omako.
Potrebujemo:
Paradižnikovo omako (recept najdete na blogu)
Bešamel omako (recept najdete na blogu)
parmezan sir, črne olive, mozzarello, 4 liste sveže lazanje, maslo, zeleni pesto
Kvadraten pekač namažemo z maslom in dodamo nekaj žlic bešamela in en list lazanje, ki ga premažemo z bešamelom ter dodamo paradižnikovo omako. Posujemo z ribanim parmezanom in pokrijemo z listom lazanje. Postopek za prvi nadev ponovimo še trikrat, zadnji nadev ostane odkrit. Ko zaključimo s parmezanom, dodamo še naribano mozzarello, nekaj črnih oliv ter zeleni pesto.
Tako pripravljeno lazanjo postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija in pečemo 30 minut.
Postrežemo še toplo, dobra pa je tudi hladna.
0 comments on “Lazanja s paradižnikovo omako”Add yours →