Lazanja s paradižnikovo omako

Takšna lazanja se prilega predvsem v poletnem času, ko imamo na razpolago domač paradižnik in lahko pripravimo domačo paradižnikovo omako.

Potrebujemo:

Paradižnikovo omako (recept najdete na blogu)

Bešamel omako (recept najdete na blogu)

parmezan sir, črne olive, mozzarello, 4 liste sveže lazanje, maslo, zeleni pesto

Kvadraten pekač namažemo z maslom in dodamo nekaj žlic bešamela in en list lazanje, ki ga premažemo z bešamelom ter dodamo paradižnikovo omako. Posujemo z ribanim parmezanom in pokrijemo z listom lazanje. Postopek za prvi nadev ponovimo še trikrat, zadnji nadev ostane odkrit. Ko zaključimo s parmezanom, dodamo še naribano mozzarello, nekaj črnih oliv ter zeleni pesto.

Tako pripravljeno lazanjo postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija in pečemo 30 minut.

Postrežemo še toplo, dobra pa je tudi hladna.

 

0 comments on “Lazanja s paradižnikovo omakoAdd yours →

Dodaj odgovor