Mleta pečenka s kremno gobovo omako

Za 3 – 4 osebe

Za pečenko: 600 g mešanega mletega mesa, 2 jušni žlici ajvarja, 1 čajna žlička gorčice, svež peteršilj, mlet poper, sol, mleta dimljena rdeča paprika, 1 jajce, 2 rezini kruha, 1 čebula, 1 strok česna, 1 jušna žlica sončničnega olja

Za omako: 1 kozarček šampinjonov v slanici, 200 ml smetane za stepanje, 1 čebula, 1 strok česna, 200 ml zelenjavne jušne osnove, 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata v tubi, 1 čajna žlička gorčice, ščepec soli, poper, muškatni orešček, 30 g masla

Priprava:

1. V skledi zamešamo vse sestavine za mleto pečenko. Namastimo pekač, oblikujemo mesno »štruco« in pekač postavimo v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 55 – 60 minut.

2. Medtem pripravimo kremno gobovo omako. Na maslu zarumenimo sesekljano čebulo in česen.

3. Dodamo gorčico in paradižnikovo mezgo.

4. Dodamo šampinjone, ki jih na kratko pocvremo.

5. Prilijemo jušno osnovo in tekočo smetano.

6. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

7. Omako kuhamo približno 20 minut, zgostimo jo do poljubne gostote.

8. Ajvar pečenko narežemo na rezine in serviramo skupaj z gobovo omako.

Fotografije: Rudi Uran

Video recept na Youtube kanalu Sladko Slane Brbončice

(823) Mleta pečenka s kremno omako – YouTube

0 comments on “Mleta pečenka s kremno gobovo omakoAdd yours →

Dodaj odgovor