Brokolijev narastek

Brokoli je tista zelena zelenjava, ki jo imaš ali pa je nimaš rad. Srednje poti ni.

Ima kar precej dobrih lastnosti, med drugim ima visoko prehransko vrednost. Vsebuje številne antioksidante, krepi naš imunski sistem ter krepi kosti. To je samo nekaj njegovih dobrih lastnosti, ki vplivajo na naše telo.Jaz sem ga tokrat uporabila v okusni jedi, ki je primerna tudi za vse vegetarijance.

Za pekač premera 28 cm (3 – 4 osebe)

Potrebujemo: 500 g brokolija, 3 večja jajca, 180 g kisle smetane, 200 ml smetane za stepanje, 150 g ribane mozzarelle (lahko tudi druga vrsta mehkega sira), sol, mešanica italijanskih začimb (bazilika, origano, timijan, rožmarin), maslo za pekač

Priprava:

  1. Brokoli razdelimo na večje cvetove in jih operemo v vodi in odcedimo in skuhamo v kropu. Vre naj 10 – 12 minut. Odcedimo.
  2. Pekač premažemo z rezino masla.
  3. Po pekaču lepo razporedimo kuhane cvetove brokolija.
  4. V skledi z ročno metlico razžvrkljamo jajca.
  5. Jajca solimo in dodamo nekaj ščepcev italijanskih začimb.
  6. Nato vmešamo tako kislo smetano kot smetano za stepanje.
  7. Dobro premešamo.
  8. Dodamo še riban sir.
  9. Zmes enakomerno prelijemo po brokoliju v pekaču.
  10. Postavimo v pečico (srednja višina), ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija.
  11. Če imamo možnost prvih 15 minut pečemo z žar funkcijo, drugače enakomerno gretje zgoraj/spodaj.
  12. Pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da jajčna zmes lepo zakrkne.
  13. Počakamo nekaj minut in postrežemo še toplo.

Pa dober tek!

0 comments on “Brokolijev narastekAdd yours →

Dodaj odgovor