Ocvrti čebulni obročki so zelo okusen in privlačen prigrizek ali priloga različnim jedem. Najbolj so okusni še vroči z dodatkom pikantne omake. seveda pa jih lahko uživamo tudi hladne.
Potrebujemo: 3 srednje velike čebule, 2 jajci, 180 g mehke bele moke, 240 ml mleka, 2 zravnani čž suhega kvasa, 1 zravnana čž sladkorja, sol, 1 čž oljčnega olja, olje za cvrtje
Priprava:
- Najprej pripravimo maso za ocvrte čebulne obročke.
- Z ročno metlico dobro stepemo jajca in mleko, da nastane penasta zmes.
- Solimo (2 ščepca soli) in dodamo čž oljčnega olja, premešamo.
- Nato vmešamo mešanico presejane moke, suhega kvasa in sladkorja.
- Dobro premešamo, da ni grudic.
- Posodo s pripravljeno zmesjo pokrijemo s pvc folijo za živila in postavimo za 1 uro v hladilnik.
- Čebulo olupimo in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
- Olje dovolj segrejemo (ob robu se morajo delati črtice na površini olja – okrog 180° Celzija).
- Medtem narezane obročke polagamo v zmes in jih cvremo 1 – 2 min na vsaki strani, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
- Pazimo, da je olje vseskozi dovolj vroče, da so obročki lepo hrustljavi. Če je olje premalo vroče, so obročki mehki in napiti olja.
- Postopoma ocvremo vse obročke.
- Ponudimo jih z različnimi pomakami ali pa kot prilogo k različnim jedem.
- Lahko jih ponudimo tudi hladne, kot prigrizek.
0 comments on “Ocvrti čebulni obročki”Add yours →