Ocvrti čebulni obročki

Ocvrti čebulni obročki so zelo okusen in privlačen prigrizek ali priloga različnim jedem. Najbolj so okusni še vroči z dodatkom pikantne omake. seveda pa jih lahko uživamo tudi hladne.

Potrebujemo: 3 srednje velike čebule, 2 jajci, 180 g mehke bele moke, 240 ml mleka, 2 zravnani čž suhega kvasa, 1 zravnana čž sladkorja, sol, 1 čž oljčnega olja, olje za cvrtje

Priprava:

  1. Najprej pripravimo maso za ocvrte čebulne obročke.
  2. Z ročno metlico dobro stepemo jajca in mleko, da nastane penasta zmes.
  3. Solimo (2 ščepca soli) in dodamo čž oljčnega olja, premešamo.
  4. Nato vmešamo mešanico presejane moke, suhega kvasa in sladkorja.
  5. Dobro premešamo, da ni grudic.
  6. Posodo s pripravljeno zmesjo pokrijemo s pvc folijo za živila in postavimo za 1 uro v hladilnik.
  7. Čebulo olupimo in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
  8. Olje dovolj segrejemo (ob robu se morajo delati črtice na površini olja – okrog 180° Celzija).
  9. Medtem narezane obročke polagamo v zmes in jih cvremo 1 – 2 min na vsaki strani, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
  10. Pazimo, da je olje vseskozi dovolj vroče, da so obročki lepo hrustljavi. Če je olje premalo vroče, so obročki mehki in napiti olja.
  11. Postopoma ocvremo vse obročke.
  12. Ponudimo jih z različnimi pomakami ali pa kot prilogo k različnim jedem.
  13. Lahko jih ponudimo tudi hladne, kot prigrizek.

0 comments on “Ocvrti čebulni obročkiAdd yours →

Dodaj odgovor