Tokrat sem klasično panna cotto nadgradila z malce bolj prefinjenim okusom. Dodala sem ji mlete orehe. Postregla pa v omaki iz mlečne čokolade.
Za 6 oseb potrebujemo:
500 ml tekoče smetane za stepanje (priporočamo smetano za stepanje Pomurske mlekarne), 100 g medu, 2 jž ruma, 60 g mletih orehov, 3,5 lističev želatine
za omako: 100 g mlečne čokolade (priporočam mlečno čokolado Lindt; drugače izberite tisto, ki je vam najbolj okusna), 100 ml tekoče smetane za stepanje
Priprava:
- Lističe želatine namočimo v hladni vodi (navodila na vrečki proizvajalca).
- Smetano in med segrejemo do vretja.
- Dodamo med in rum ter mešamo 10 minut.
- Smetana naj res počasi vre.
- Po 10 minutah odstavimo lonec s smetano s kuhališča in vmešamo ožete lističe želatine. Pazimo, da se želatina res razgradi.
- Nato vmešamo še mlete orehe.
- Smetana z mletimi orehi naj počiva 10 minut. Vmes nekajkrat premešamo.
- Kuhano panna cotto prelijemo v modelčke. Modelčke neprodušno zapremo in vsaj za 5 ur postavimo v hladilnik. Jaz po navadi pustim čez noč.
- Preden želimo Orehovo panna cotto postreči, pripravimo še omako iz mlečne čokolade.
- Čokolado nalomimo na manjše koščke.
- Smetano zavremo in prelijemo čez čokolado. Dobro premešamo, da se vsa čokolada lepo raztopi.
- Omako iz mlečne čokolade prilijemo na dno servirnega krožnika, dodamo panna cotto ter posujemo z mletimi orehi.
- Za užitno dekoracijo uporabimo jedrca orehov.
0 comments on “Orehova panna cotta v čokoladni omaki”Add yours →