Parmigiana z bučkami

To parmigiano iz bučk naredimo v dobre pol ure kar v ponvi na štedilniku.

Potrebujemo: 1 večjo bučko, 2 mozzarelli, paradižnikovo omako, sol, sušeno in svežo baziliko, maslo, olivno olje, parmezan

Bučko naribamo po dolžini. Posolimo in pustimo v cedilu, da odteče odvečna voda. Pripravimo paradižnikovo omako. Mozzarelli odcedimo in ju narežemo na rezine. Ponev namažemo z maslom in jo segrejemo. Dno obložimo z rezinami bučk, prelijemo s paradižnikovo omako ter dodamo rezine sira ter pokapljamo z olivnim oljem. Nato dodamo še preostalo polovico rezin bučke ter postopek ponovimo s paradižnikovo omako ter mozzarello. Čez potresemo sušeno baziliko ter ponev pokrijemo. Dušimo na srednji temperaturi 25 minut. Odkrijemo in pustimo še par minut, da jed še malo povre. Odstavimo ter posujemo z ribanim parmezanom ter okrasimo z lističi sveže bazilike.

Jed serviramo toplo ali hladno.

0 comments on “Parmigiana z bučkamiAdd yours →

Dodaj odgovor