Pavlova (recept za beljakovo osnovo)

Potrebujemo: 6 beljakov srednje velikih jajc, 250gr sladkorja v prahu, 2 žlici jedilnega škroba, 1 žlica sladkega belega balzamičnega kisa, 2gr pecilnega praška, ščepec soli, 1 zavitek vanili sladkorja.

V skodelici zmešamo sladkor in škrob. V večji posodi stepemo beljake in ko so beli, med stepanjem dodajamo po vrstnem redu najprej sol, pecilni prašek, vanili sladkor ter nazadnje po žlicah še mešanico sladkorja in škroba. Stepamo dokler beljaki ne postanejo svetleči in se začnejo tvoriti vršički.

Pekač obložimo s peki papirjem in na sredino prenesemo beljake. Oblikujemo krog premera 22cm. V sredini naredimo nižjo vdolbino, ki nam bo služila za nadev, rob pa naj bo malce dvignjen in oblikovan.

Pečico segrejemo na 220°C. Ko beljakovo maso postavimo v pečico, temperaturo znižamo na 120°C. Pečemo 90 minut in med tem časom pečice ne odpiramo. Po 90 mimutah pečico ugasnemo, vrata pečice pripremo in testo popolnoma ohladimo.

Ohlajeno testo zelo pazljivo prestavimo na krožnik, kartonski podstavek ali pladenj. Pečena Pavlova je razpokana, to je povsem normalno.

Pečena Pavlova je rahlo zlato rjave barve po površini in robovih. Ni tako bela kot na nekaterih fotografijah. Namreč tiste, popolnoma bele, se pečejo pri zelo nizki temperaturi precej več časa.

0 comments on “Pavlova (recept za beljakovo osnovo)Add yours →

Dodaj odgovor