Pizza z bučnim oljem v testu je prav posebna pizza. Poskusiti bi jo morali vsi ljubitelji bučnega olja. Njeno testo, rahlo zelene barve ima božanski okus!
Za en okrogel pizza pekač premera 28 cm potrebujemo:
100 g ostre moke, 2 g suhega kvasa, 60 – 65 ml tople vode, 2 jušni žlice bučnega olja, 2 jušni žlici moke iz bučnih semen, ščepec soli
Priprava:
- Vse sestavine damo v skeldo, v kateri bomo mesili. Nazadnje prilijemo toplo vodo.
- Sestavine dobro pregnetemo. Med gnetenjem vidimo ali je potrebno priliti še nekaj vode oziroma dodati malo moke.
- Ko je testo lepo prožno naredimo hlebček, ga posujemo s ščepcem moke in posodo pokrijemo s krpo ter postavimo na toplo.
- Pustimo, da vzhaja. Čas vzhajanja je odvisen od naše lakote 😉 Več časa kot testo vzhaja, boljše je.
- Ko je testo pripravljeno, ga s prsti in z dlanmi raztegnemo v obliko pekača.
- Pekač postavimo na najnižji nivo vodil v pečici, še bolje je na dno pečice in ga na 250 stopinj Celzija (pečica naj bo prej dobro ogreta) pečemo cca. 10 minut, da dobi lepo barvo.
- Pečeno testo vzamemo iz pečice, poljubno obložimo ter postavimo nazaj v pečico.
- Pečemo še 2 – 3 minute, da se sir lepo stopi.
- Preden ponudimo po pizzi prelijemo še nekaj kapljic bučnega olja.
0 comments on “Pizza z bučnim oljem – prav posebna pizza”Add yours →