Polnjeni jajčevci cheddar

Polnjeni jajčevci cheddar, hitro pripravljena nasitna jed. Bogatega okusa, ki se prepleta med bolonjsko omako, sirom cheddar in mesnato sredico jajčevca.

Polnjeni jajčevci cheddar

 

Potrebujemo (za 1 osebo):

1 manjši jajčevec, 6 jušnih žlic bolonjske omake, 4 rezine cheddar sira, 1 manjšo čebulo, oljčno olje, sol, sladkor

Sama to jed največkrat pripravim, ko mi ostaja bolonjske omake.

  1. Jajčevec operemo, obrišemo in prerežemo na polovico po dolžini.
  2. Z manjšim nožem izdolbemo sredino jajčevca, pustimo za slab centimeter mesa ob koži. Notranjost rahlo solimo.
  3. Izdolben mesnati del jajčevca narežemo na manjše kocke. Čebulo narežemo na manjše kocke. Na vročem olju najprej zarjavimo čebulo, nato dodamo na kocke narezan jajčevec. Po 10 minutah dodamo še 2-3 žlice paradižnikove omake ali soka. Dodamo ščepec sladkorja in sol po okusu. Dušimo še dodatnih 5 minut.                                              *sladkor dodamo zato, da nevtralizira paradižnikovo kislino
  4. V vsako izdolbeno polovico jajčevca najprej položimo po eno natrgano rezino cheddar sira, nato po 2 jušni žlici bolonjske omake, dodamo še polovico zelenjavne mešanice in spet po 1 žlico bolonjske omake. Čez nadev položimo rezino sira.
  5. Polnjeni polovici jajčevca položimo v manjši pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pokapamo z oljčnim oljem ter postavimo za 20-25 minut v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.

Polnjeni jajčevci se odlično podajo tudi s pire krompirjem. Če postrežete jed tako, potem zadostuje en jajčevec za dve osebi.

Namesto paradižnikove omake lahko uporabite tudi paradižnikov sok.

0 comments on “Polnjeni jajčevci cheddarAdd yours →

Dodaj odgovor