Polnjeni jajčevci cheddar, hitro pripravljena nasitna jed. Bogatega okusa, ki se prepleta med bolonjsko omako, sirom cheddar in mesnato sredico jajčevca.
Potrebujemo (za 1 osebo):
1 manjši jajčevec, 6 jušnih žlic bolonjske omake, 4 rezine cheddar sira, 1 manjšo čebulo, oljčno olje, sol, sladkor
Sama to jed največkrat pripravim, ko mi ostaja bolonjske omake.
- Jajčevec operemo, obrišemo in prerežemo na polovico po dolžini.
- Z manjšim nožem izdolbemo sredino jajčevca, pustimo za slab centimeter mesa ob koži. Notranjost rahlo solimo.
- Izdolben mesnati del jajčevca narežemo na manjše kocke. Čebulo narežemo na manjše kocke. Na vročem olju najprej zarjavimo čebulo, nato dodamo na kocke narezan jajčevec. Po 10 minutah dodamo še 2-3 žlice paradižnikove omake ali soka. Dodamo ščepec sladkorja in sol po okusu. Dušimo še dodatnih 5 minut. *sladkor dodamo zato, da nevtralizira paradižnikovo kislino
- V vsako izdolbeno polovico jajčevca najprej položimo po eno natrgano rezino cheddar sira, nato po 2 jušni žlici bolonjske omake, dodamo še polovico zelenjavne mešanice in spet po 1 žlico bolonjske omake. Čez nadev položimo rezino sira.
- Polnjeni polovici jajčevca položimo v manjši pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pokapamo z oljčnim oljem ter postavimo za 20-25 minut v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
Polnjeni jajčevci se odlično podajo tudi s pire krompirjem. Če postrežete jed tako, potem zadostuje en jajčevec za dve osebi.
Namesto paradižnikove omake lahko uporabite tudi paradižnikov sok.
0 comments on “Polnjeni jajčevci cheddar”Add yours →