To je še ena izpeljanka s Puhasto rolado.
Za to različico sem Puhasto rolado (kliknite na rdeče obarvani besedi za poveazvo na recept) namazala s pomarančnim džemom. Rezino rolade sem postavila poševno v kozarček, dodala 2 žlici limonine kreme ter 1 celo jagodo.
Recept za pripravo limonine kreme, za katero potrebujemo:
250gr mascarpone sira, 3 sveže rumenjake, 70 gr sladkorja, 40ml vode ter 2-3 žlice limoninega soka.
Najprej zavremo vodo v katero smo dodali sladkor. Nato jo ohladimo na 120°C.
Rumenjake stepamo 5 minut z električnim mešalcem, nato jim prilijemo sladko vodo ter spet stepamo še 2 minuti. S tem, ko smo rumenjakom dodali toplo sladko vodo, smo jih pasterizirali.
V drugi posodi z električnim mešalcem zmehčamo mascarpone sir. Ko je mehak mu dodamo stepene sladke rumenjake ter limonin sok. Stepamo še 2 minuti, da dobimo lepo kremo.
Preden kremo serviramo v kozarčke, jo postavimo za nekaj ur v hladilnik.
Preprosto, a okusno ?
0 comments on “Pomarančna rolada, limonina krema ter jagoda”Add yours →