Puhasta rolada s postopkom v obliki video recepta in fotografij. Puhasto rolado lahko pripravijo tudi vsi, ki se še imajo za začetnike. Predvsem je treba biti pozoren pri času peke, ki je v moji pečici točno 15 minut (čas pa je včasih potrebno prilagoditi vaši pečici, ker smo ugotovili, da ne peče vsaka pečica pri isti temperaturi enako močno – zato so različne uporabnice pisale o času od 14 – 20 minut) ter na to, da pečen biskvit ne zavijemo v krpo preveč vroč, ker se tako zlepi na cunjo 😉
Video recept
Potrebujemo:
Za klasični pekač iz pečice
Za biskvit: 4 jajca, 4 jušne žlice mrzle vode, 120 – 200 g sladkorja (odvisno od tega kako sladkosnedi ste 😉 ), 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 150 g moke, ½ zavitka pecilnega praška, sladkor v prahu
Za nadev: 1 kisla smetana Pomurskih mlekarn, jagodna marmelada, sladkor v prahu, sveže jagode po želji
Postopek priprave:
1. Ločimo beljake od rumenjakov.

Beljake z mrzlo vodo stepemo v trd sneg.

Postopoma dodamo mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja.

2. Ko imamo svetleč sneg, dodamo rumenjake

ter na koncu po žlicah še mešanico moke in pecilnega praška.

3. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso. Enakomerno poravnamo.

4. Pečemo točno 15 minut pri 160 °C.

5. Ko pečen biskvit vzamemo iz pečice, deluje še precej mehak. Počakamo minuto, da zakrkne. Nato biskvit skupaj s pekačem obrnemo na suho krpo*. Hrbtno stran s peki papirjem obrišemo z mokro krpo in papir odstranimo. Biskvit zavijemo v rolo in počakamo, da se rahlo ohladi.
*Rolado lahko zavijemo tudi v peki papirju, na katerem smo jo pekli. Z vlažno krpo obrišemo po papirju in rolado zavijemo. Pokrijemo z vlažno krpo in počakamo, da se rolada ohladi. Nato jo odvijemo in previdno odstranimo peki papir. Za začetnike predlagam, da jo zavijete kar v peki papirju, ker se na krpi, v kolikor jo zavijete preveč toplo, včasih zalepi.

Odvijemo in namažemo najprej s kislo smetano,

potem pa še z marmelado.

Rolado nazaj zavijemo.

Posujemo jo s sladkorjem v prahu.



0 comments on “Puhasta rolada s postopkom”Add yours →