Puhasta rolada s postopkom

Puhasta rolada s postopkom v obliki video recepta in fotografij. Puhasto rolado lahko pripravijo tudi vsi, ki se še imajo za začetnike. Predvsem je treba biti pozoren pri času peke, ki je v tem receptu točno 15 minut ter na to, da pečen biskvit ne zavijemo v krpo preveč vroč, ker se tako zlepi na cunjo 😉

Video recept

Potrebujemo:

Za klasični pekač iz pečice
Za biskvit: 4 jajca, 4 jušne žlice mrzle vode, 200 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 150 g moke, ½ zavitka pecilnega praška, sladkor v prahu
Za nadev: 1 kisla smetana Pomurskih mlekarn, jagodna marmelada, sladkor v prahu, sveže jagode po želji

Postopek priprave:
1. Ločimo beljake od rumenjakov.

puhasta rolada

Beljake z mrzlo vodo stepemo v trd sneg.

puhasta rolada

Postopoma dodamo mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja.

puhasta rolada

2. Ko imamo svetleč sneg, dodamo rumenjake

puhasta rolada

ter na koncu po žlicah še mešanico moke in pecilnega praška.

puhasta rolada

3. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso. Enakomerno poravnamo.

puhasta rolada

4. Pečemo točno 15 minut pri 160 °C.

puhasta rolada

5. Ko pečen biskvit vzamemo iz pečice, deluje še precej mehak. Počakamo minuto, da zakrkne. Nato biskvit skupaj s pekačem obrnemo na suho krpo. Hrbtno stran s peki papirjem obrišemo z mokro krpo in papir odstranimo. Biskvit zavijemo v rolo in počakamo, da se rahlo ohladi.

puhasta rolada

Odvijemo in namažemo najprej s kislo smetano,

puhasta rolada

potem pa še z marmelado.

puhasta rolada

Rolado nazaj zavijemo.

puhasta rolada

Posujemo jo s sladkorjem v prahu.

puhasta rolada
puhasta rolada
puhasta rolada
Print Friendly, PDF & Email