Raffaello rezine, božanski okus kokosa in vanilijeve kreme. Sladica s katero boste presenetili vse ljubitelje kokosa in legendarnih Raffaello kroglic.
Potrebujemo:
Za spodnji kokosov biskvit: 6 beljakov, 200 g sladkorja v prahu, 180 g moke, 1/2 zavitka pecilnega praška, 80 g kokosa
Za vanilijevo kremo: 6 rumenjakov, 80 g moke, 100 g sladkorja, 2 zavitka vanili pudinga, 200 g masla, 7 dcl mleka, 2 dcl stepene sladke smetane
Kokos za posip, mandlji
Mere pekača cca 19×33 cm
Za biskvit najprej beljake stepemo v sneg, dodamo sladkor v prahu, moko, pecilni prašek in kokos. Pečemo v predhodno segreti pečici približno 18 minut. Pazimo, da ostane biskvit bel. Biskvit popolnoma ohladimo.
Medtem pripravimo kremo. Rumenjake zmešamo z 2 dcl mleka, 2 vrečkama vanili pudinga, 100 g sladkorja, 80 g moke.
Zavremo ostalih 6 dcl mleka. Vmešamo mešanico mleka in sladkih rumenjakov in pudinga. Med stalnim mešanjem z ročno metlico, kuhamo še nekaj minut, da se zgosti. Malo ohladimo in vmešamo maslo. Nato “puding” popolnoma ohladimo in vanj z leseno lopatico na rahlo vmešamo stepeno sladko smetano in prelijemo na biskvit.
Posujemo s kokosom in porazdelimo mandlje. Postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur. Ohlajeno razrežemo na želeno velikost rezin.
0 comments on “Raffaello rezine”Add yours →