To je moja najljubša rižota!
Potrebujemo: 1kg svinjskega stegna, 1 večjo čebulo, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1/2 žlice moke, voda, 400gr riža vrste Arborio, parmezan, ribana mozzarella.
V večji ponvi segrejemo olje in dodamo na drobno narezano čebulo. Počakamo, da dobi lepo zlato barvo. Dodamo na koščke narezano meso ter sesekljan strok česna. Na visoki temperaturi meso zarjavimo ter solimo, nato dolijemo vodo in meso 50 min dušimo. Dodamo žlico paradižnikovega koncentrata in kuhljamo še 10 minut. V lončku zmešamo 1/2 žlice moke in vodo, da mesno omako zgostimo. V bistvu je to isti recept kot za golaž, le, da ga ne zgostimo toliko.
Operemo riž in ga osušimo. Vmešamo ga v golaž ter takoj dolijemo zajemlako vode. Riž nenehno mešamo, da se ne sprime in sproti dolivamo malo vode, da ne zmanjka mokrosti. Riž kuhamo po okusu. Preden ga odstavimo preverimo, če je dovolj slan ter popramo.
Ko ga postrežemo, zraven ponudimo naribano mozzarello in riban parmezan.
0 comments on “Rižota, mesna”Add yours →