Rogljički s kuhanim pršutom in bučkami

Rogljički s kuhanim pršutom in bučkami Foto: Selma Bizjak

Količina: za 8 rogljičkov

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • sveži sirni namaz ali grški jogurt
  • mešanica italijanskih začimb (bazilika, origano, timijan, majaron)
  • 8 rezin kuhanega pršuta
  • 1 manjša bučka
  • sol
  • 4 kvadratne rezine sira (gauda, tilzit, edamec)

Priprava:

  1. Bučko operemo in na ribežnu nalistamo na tanke kolobarje, ki jih na cedilu rahlo solimo in počakamo, da jim odteče nekaj vode. Rezine sira po diagonali prerežemo na pol, da dobimo trikotnike.
  2. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  3. Pravokotno ploščo listnatega testa razvijemo in iz nje izrežemo 8 enakih trikotnikov. Uporabimo lahko tudi okroglo obliko listnatega testa, tako bomo še lažje izrezali trikotnike.
  4. Vsak trikotnik namažemo s svežim sirnim namazom ali grškim jogurtom, posujemo z začimbami. Dodamo rezino kuhanega pršuta, trikotno rezino sira in po dolžini še nekaj kolobarjev bučk. Testo zavijemo od širše stranice v obliko rogljička. Tako naredimo z vsakim nadevanim trikotnikom listnatega testa.
  5. Nadevane rogljičke postavimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v pečico, na srednje vodilo in rogljičke pečemo 20 minut oziroma dokler niso zlato rjavo obarvani. Postrežemo jih lahko tople ali pa hladne kot prigrizek.

Dober tek!

www.sladkoslanebrboncice.si

Rogljički s kuhanim pršutom in bučkami Foto: Selma Bizjak
Rogljički s kuhanim pršutom in bučkami Foto: Selma Bizjak

0 comments on “Rogljički s kuhanim pršutom in bučkamiAdd yours →

Dodaj odgovor