Preprosta omaka iz svinjskega zrezka na čebuli čez dobre sirove torteline.
Potrebujemo: 500 gr sirovih tortelinov, 1 čebulo, 2 svinjska zrezka, 2 stroka česna, olje, sol, poper, Vegeta, 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata, sladkor, maslo, parmezan in sveže nastrižen drobnjak.
Zrezke operemo, rahlo potolčemo in razrežemo na manjše koščke. V ponvi na maščobi najprej prepražimo čebulo, ki smo jo narezali na tanjše kolobarje. Ko je čebula zlate barve dodamo koščke mesa ter sesekljana stroka česna. Meso pocvremo, da dobi z obeh strani lepo rjavo barvo. Nato solimo. Premešamo in po kapljicah prilivamo vodo, da se meso v pokriti ponvi duši. Meso dušimo 45 minut, vmes dolivamo vodo, da se ne meso ne zažge. Nato meso preložimo na krožnik, temperaturo povečamo in čebulo še bolj zarjavimo, vendar moramo zelo paziti, saj preveč rjava čebula postane hitro grenka, ko je dovolj rjave barve spet dolijemo malce vode in povremo, čebulo poberemo v manjši lonček, dodamo zajemalko vode in jo s paličnim mešalnikom spasiramo. Medtem k preostali maščobi dodamo žličko moke, da postane zlate barve, prilijemo spasirano čebulo in dodamo še čajno žličko paradižnikovega koncentrata ter ščepec sladkorja. Omaki dodamo meso in pokuhamo, da se zgosti. Dodamo poper ter vegeto po okusu.
Med pripravo mesa v slanem kropu skuhamo torteline al dente.
Jaz na krožnik pod torteline vedno dodam rezino masla, čez mesno omako, posujem sveže narezan drobnjak ter parmezan.
0 comments on “Sirovi tortelini z mesno-čebulno omako”Add yours →