Slana tortica z mozzarello in zelenjavo

Slana tortica z mozzarello in zelenjavo. Prigrizek, ki osvoji. Ponudimo ga lahko kot toplo ali hladno jed. Še posebej se prileže ob večerih, v družbi.

Slana tortica z mozzarelo in zelenjavo
Potrebujemo (za 8 koščkov):

1 zavitek listnatega testa, pesto rosso, 1 manjšo bučko, 1 skodelico sira mini mozzarelle, 4 debelejše šparglje, 8 cocktail paradižnikov (jaz sem uporabila 4 rdeče in 4 rumene), sol, sušeno baziliko, oljčno olje s čilijem (po okusu lahko uporabimo tudi navadno oljčno olje)

Bučke razrežemo na tanke kolobarje. Cocktail paradižnike prerežemo na polovico. Šparglje odlomimo in spodnji oleseneli del zavržemo. Vrhe špargljev prerežemo po dolžini na polovico. Preostanek stebel pa na kolobarje. Vso zelenjavo po okusu solimo.

Zavitek listnatega testa odvijemo. Ko ga uporabimo, ga vedno vzamemo iz hladilnika dobrih 15 minut prej, da se kasneje lepše prepeče. Testo, skupaj s peki papirjem v katerega je bilo zavito, odvijemo na pekač. Z ostrim nožem testo razrežemo na 8 enakih pravokotnikov. Vsak pravokotnik premažemo z jedilno žličko pesta.

Nato nadevamo najprej bučke, nato mini mozzarelle, ki smo jih prerezali na polovičke. Sledijo polovičke cocktail paradižnika in kolobarji stebel špragljev. Vrhe špargljev bomo dodali na polovici peke, ker so hitreje mehki.

Vse sestavine posujemo s sušeno baziliko. Po bučkah pokapamo oljčno olje. Jaz sem uporabila oljčno olje s čilijem.

10 minut pred koncem pečenja na vsak kos položimo še po dolžini prerezano polovico vrha šparglja.

Slana tortica z mozzarelo in zelenjavo

Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, na srednjem rešetu nekje od 20 – 25 minut. Pazimo, da je testo ravno prave, zlate barve.

Slana tortica z mozzarelo in zelenjavo

 

 

0 comments on “Slana tortica z mozzarello in zelenjavoAdd yours →

Dodaj odgovor