Smetanova zmrzlina z jagodami. Sladica, ki očara.
Za 4 porcije
300 g jagod, 80 g sladkorja, 130 gr polnomastnega mleka Pomurskih mlekarn, 3 lističe želatine, 40 g sladkorja v prahu, 100 ml tekoče smetane Pomurskih mlekarn

Postopek priprave:
1. Smetano skupaj s sladkorjem v prahu stepemo in postavimo v hladilnik.
2. Jagode operemo, očistimo in jih narežemo na koščke. Jagode pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vmešamo sladkor.

3. Lističe želatine namočimo v mrzli vodi. Segrejemo mleko. Mleko odstavimo s kuhalne plošče tik, preden zavre. Dodamo ožeto želatino. Z ročno metlico dobro premešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Nato mleko popolnoma ohladimo.


4. Vmešamo jagodni pire in ohlajeno mleko ter na rahlo še stepeno smetano.



5. Maso prelijemo v poljubne modelčke, ki smo jih predhodno dobro namazali z oljem. Napolnjene modelčke prekrijemo z alu folijo in jih za vsaj 5 ur postavimo v hladilnik, da se strdijo.

6. Hladne zvrnemo na krožnik ter dekoriramo po želji.

0 comments on “Smetanova zmrzlina z jagodami”Add yours →