Štruklji, sirovi ter orehovi

 

Za testo potrebujemo: 500gr moke, 120gr masla, 100gr sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, 1 žlica kisle smetane, 2 rumenjaka, 2 dcl mleka, ščep soli, 1/2 kocke svežega kvasa, naribana lupinica polovice bio limone.

Za sktutni nadev: 500gr skute, 1 jajce, sladkor, rozine.

Za orehov nadev: 1 dcl mleka, 100gr mletih orehov, 100gr sladkorja, 1 žlička cimeta.

Potrebujemo še krušne drobtine in maslo.

V toplo mleko zdrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja ter potresemo z žlico moke. Pusti, da se naredi kvasec. Vse ostale sestavine damo v skledo, v kateri bomo mesili. Ko je kvasec pripravljen, ga prilijemo k ostalim sestavinam in zamesimo testo. Pokrijemo ga s toplo krpo in pustimo vzhajati 1 uro.

Medtem pripravimo nadev iz skute. Zamešamo 500gr skute s sladkorjem in celim jajcem ter dodamo rozine. Sladkor in rozine po vašem okusu.

Pripravimo še orehov nadev iz 1 dcl mleka, 100gr mletih orehov, 100gr sladkorja ter po okusu malce cimeta.

Vzhajano testo razvaljamo na debelino 1 cm in razdelimo na tri dele, dva obložimo s skutnim nadevom, enega z orehovim nadevom.

Z mrzlo vodo zmočimo 3 cunje iz blaga, jih potresemo z drobtinami in na vsako položimo po en štrukelj. Zavijemo tako, da je štrukelj na robu cunje in ga zarolamo. Tako ne bo ušel iz cunje. Cunjo zavežemo na obeh koncih, kot bonbon. Kuhamo v vrelem, rahlo slanem kropu dobrih 40 minut. Kuhane vzamemo iz posode in pustimo na cedilu, da odteče voda. Nato jih odvežemo in osvojeno ter preložimo na krožnik, kjer jih malce ohladimo nato pa razrežemo in prelijemo z drobtinami, ki smo jih prepražili na veliko masla ter posujemo na rahlo s kristalnim sladkorjem.

0 comments on “Štruklji, sirovi ter orehoviAdd yours →

Dodaj odgovor