Tortelini z rikoto in špinačo s pestom iz rukole

Tortelini z rikoto in špinačo s pestom iz rukole Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 150 g rukole
  • 50 g bazilike
  • 100 g parmezana + za posip
  • 80 g indijskih oreščkov
  • 130 ml oljčnega olja
  • sol
  • 250 g tortelinov z rikoto
  • ½ dl smetane za kuhanje ali mleka (opcija za bolj kremast pesto)

Priprava:

  1. Rukolo in baziliko očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  2. V ozko in višjo posodo damo rukolo, baziliko, parmezan in indijske oreščke. S paličnim mešalnikom sestavine obdelamo. Postopoma dodajamo oljčno olje. Na koncu še solimo.
  3. V slanem kropu skuhamo torteline z rikoto po navodilih proizvajalca.
  4. Kuhane odcedimo in vmešamo v pesto iz rukole.
  5. Če želimo bolj kremast pesto, vanj vmešamo še ½ dl smetane za kuhanje ali mleka.
  6. Torteline s pestom iz rukole razdelimo na krožnika in posujemo še z ribanim parmezanom.

Dober tek!

Tortelini z rikoto in špinačo s pestom iz rukole Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Tortelini z rikoto in špinačo s pestom iz rukoleAdd yours →

Dodaj odgovor