
Količina: za 2 osebi
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 15 minut
Sestavine:
- 150 g rukole
- 50 g bazilike
- 100 g parmezana + za posip
- 80 g indijskih oreščkov
- 130 ml oljčnega olja
- sol
- 250 g tortelinov z rikoto
- ½ dl smetane za kuhanje ali mleka (opcija za bolj kremast pesto)
Priprava:
- Rukolo in baziliko očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
- V ozko in višjo posodo damo rukolo, baziliko, parmezan in indijske oreščke. S paličnim mešalnikom sestavine obdelamo. Postopoma dodajamo oljčno olje. Na koncu še solimo.
- V slanem kropu skuhamo torteline z rikoto po navodilih proizvajalca.
- Kuhane odcedimo in vmešamo v pesto iz rukole.
- Če želimo bolj kremast pesto, vanj vmešamo še ½ dl smetane za kuhanje ali mleka.
- Torteline s pestom iz rukole razdelimo na krožnika in posujemo še z ribanim parmezanom.
Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Tortelini z rikoto in špinačo s pestom iz rukole”Add yours →