Tunin namaz je eden tistih, ki pri meni nastanejo na hitro in popolnoma spontano. Zato sem ga poimenovala “Tunin namaz I”, ker jih bo verjetno še ogromno.
Za obložiti 4 kruhke
1 majhna konzerva tune v oljčnem olju, 2 jušni žlici kisle smetane, 1 topljen trikotni sirček, 2 majhni kislo – sladki vloženi kumarici, šopek drobnjaka
Priprava:
- Tuno v skledici z vilicami razdrobimo.
- Dodamo kislo smetano. Premešamo.
- Dodamo topljeni sirček in ga dobro z vilicami vmešamo.
- Zelo drobno narežemo vloženi kumarici in ju vmešamo.
- Tik preden postrežemo vmešamo še drobno nastrižen drobnjak.
Tunin namaz je še okusnejši, če ga pustimo čez noč v hladilniku (brez drobnjaka), da se sestavine med seboj lepo povežejo.
0 comments on “Tunin namaz I”Add yours →