recept za 6 knedlov
Potrebujemo: 1/2 cm rezino masla (priporočam Ljutomersko maslo Pomurske mlekarne), 2 jajci srednje velikosti, 9 ravno poravnanih jušnih žlic pšeničnega zdroba + 1 jž za vsak slučaj
Priprava:
- Najprej odrežemo 1/2 cm rezino masla in jo pri sobni temperaturi popolnoma zmehčamo. Maslo vzamemo iz hladilnika uro pred uporabo, da postane res mehko.
- Maslo z vilicami popolnoma pretlačimo.
- Dobro stepemo 2 jajci srednje velikosti, nato jima dodamo maslo.
- Dodatno stepamo in nato med nenehnim mešanjem dodamo še 9 ne preveč zvrhanih jušnih žlic pšeničnega zdroba.
- Dobro premešamo in pustimo cca 10 min počivat.
- Ko juha zavre, poskusimo malo mase z žlico vkuhat v juho. Če razpade, dodamo še največ 1/2-1 žlico zdroba. Vendar pazimo, ker je hitro preveč in so potem knedli preveč zbiti.
- V juhi naj potem vrejo 30 minut, ker uporabimo pravi pšenični zdrob in ne instant zdroba.
- Ob uporabi instant zdroba bodo knedli hitreje kuhani, a okus ne bo enak kot, če uporabimo pravi pšenični zdrob.
0 comments on “Zdrobovi knedli po mamino”Add yours →