Borovničev cheesecake

Borovničev cheescake je torta, ki ima piškotno dno. Krema vsebuje mascarpone sir in jajca. Med smetano in pečeno kremo se skriva borovničev džem.

borovničev cheesecake
Potrebujemo (pekač mere 19x27cm):

210g ovsenih piškotov, 2 jušni žlici sladkorja, 80g masla, 500g mascarpone sira, 4 jajca, 4 jušne žlice kristalnega sladkorja, 2 jušni žlici vanilijevega ekstrata, borovničev džem, 500ml smetane za stepanje, sladkor v prahu, 2 zavitka utrjevalca za smetano

Najprej stepemo smetano. Tik preden je stepena ji po okusu dodamo sladkor v prahu in nazadnje še utrjevalec za smetano, ker mora biti smetana čvrsta. Postavimo jo na hladno v hladilnik.

Ovsene piškote damo v prozorno vrečko in jih z lesenim valjarjem zdrobimo. K piškotnim drobtinam dodamo raztopljeno maslo (tekoče in ohlajeno) ter sladkor.

borovničev cheesecake
borovničev cheesecake

Dobro premešamo in maso damo na dno pekača. Pekač je najbolje obložiti s peki papirjem.

S hrbtno stranjo jedilne žlice piškotno testo enakomerno poravnamo.

borovničev cheesecake

Pripravimo nadev iz mascarpone sira in jajc. Najprej z električnimi metlicami obdelamo mascarpone sir (iz hladilnika ga vzamemo vsaj 30 minut pred uporabo). Vmešamo sladkor in vanilijev ekstrat. Na koncu pa še jajca, ki smo jih predhodno razžvrkljali. Maso prelijemo čez piškotno dno in postavimo v pečico na srednje rešeto.

borovničev cheesecake

Pečemo pri 190 stopinjah Celzija najmanj 25 minut. Nadev mora biti po vrhu suh.

borovničev cheesecake

Pečeno vzamemo iz pečice in ohladimo. Ohlajeno bogato namažemo z borovničevim džemom. Čez borovničev džem pa dodamo še stepeno smetano.

borovničev cheesecake

Preden postrežemo, postavimo za nekaj ur v hladilnik.

0 comments on “Borovničev cheesecakeAdd yours →

Dodaj odgovor