
Cheesecake Nutella je mini izvedba torte premera 16cm.
Potrebujemo:
160gr rahlih maslenih piškotov (uporabila sem Lidl Sondey Biscuit Rings), 50gr masla sobne temperature, 500gr mascarpone sira, 400ml smetane za stepanje, 3 žlice Nutelle, 6 vafljevih zavitkov z vanilijevo kremo, sladkor v prahu po okusu, 1 zavitek vanilijvega sladkorja, 1 zavitek utrjevalca za smetano (Kremfix, Šlagfix,…), dekoracija za torto
Piškote damo v pvc vrečko in jih z lesenim valjarjem zdrobimo v moko. Zdrobljene damo v skledo, kjer jim primešamo mehko maslo. Z rokami piškote in maslo dobro pregnetemo ter napolnimo dno pekača. Poravnamo s hrbtno stranjo žlice ter postavimo v hladilnik.
Medtem, ko se piškotno dno ohlaja, stepemo smetano kateri po okusu dodamo sladkor ali pa ne. Proti koncu stepanja dodamo utrjevalec smetane. Smetano postavimo v hladilnik, da bo kompaktna, ko jo bomo primešali v mascarpone.
V skledi mascarpone zmešamo z dvema žlicama sladkorja v prahu ter 1 zavitkom vanili sladkorja. Nato z lopatko ročno na rahlo vmešamo smetano.
Dobljeno mascarpone kremo razdelimo na polovico. V eno polovico kreme vmešamo 3 žlice Nutelle ter 3 vafljeve zavitke, ki jih nalomimo na majhne koščke. Tako dobljeno rjavo kremo damo kot prvo na ohlajeno piškotno dno ter poravnamo z lopatko. Potem pa nalomimo preostale 3 vafljeve zavitke še v belo kremo, ki jo damo na vrh rjave kreme. Tudi to kremo po vrhu poravnamo z lopatko.
Kreme so ob nadevanju bolj tekoče, vendar naj vas to ne skrbi, ker se bodo v hladilniku strdile. Nekaj seveda pripomore tudi uporaba utrjevalca za smetano. Če ga ne želite uporabiti, bodo kreme malenkost bolj rahle.
Torta naj v hladilniku počiva vsaj 6 ur. Jaz tako torto vedno pustim v hladilniku čez noč oziroma vsaj 12 ur. Če pa torto potrebujete na hitro si pomagate tako, da jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik.
Torto pred serviranjem dekorirate po lastnih željah. Jaz sem tokrat uporabila večji sončnični cvet, čokoladno pomarančne palčke ter zlato jedilno barvo v prahu.
0 comments on “Cheesecake Nutella”Add yours →