Gurmanska bujta repa

Za pravo Bujto repo sem recept podedovala od babice Prekmurke in zame je tisto najboljši recept.

Tokrat sem si ga drznila malce spremeniti in nadgraditi.

Gurmanska bujta repa

GURMANSKA BUJTA REPA

za 4 – 6 oseb

1 kg Kisle repe Droga, ½ kg sv. hrbta s kostmi, 3 stroki česna, 1 manjša čebula,  200 g prosene kaše, 1 jušna žlica sv. masti, moka za podmet, mleta sladka rdeča paprika, sol, poper, voda.

Priprava:

  1. Repo damo v lonec skupaj z mesom in strtim česnom.
  2. Čebulo olupimo, prerežemo na polovino ter narežemo na tanjše rezine. Prepražimo jo na maščobi.
  3. V ponvi spečemo še pečenice.
  4. Ko je repa napol kuhana (približno 30 minut), dodamo proseno kašo, ki smo jo prej oprali. Kuha naj se še 10 minut.
  5. Na sv. masti naredimo prežganje iz moke.
  6. Dodamo mleto sladko rdečo papriko in kot zadnjo še predhodno praženo čebulo.
  7. Prežganje s čebulo dodamo k repi in mesu, premešamo in kuhamo še 5 -10 minut.
  8. Solimo in popramo po okusu.
  9. Repo razdelimo v servirne krožnike. Dodamo par pečenih pečenic.
Gurmanska bujta repa

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Poleg Gurmanske bujte repe sem pripravila Skutne rezine s slivami.

Recept zanje najdete na blogu.

Print Friendly, PDF & Email