Za pravo Bujto repo sem recept podedovala od babice Prekmurke in zame je tisto najboljši recept.
Tokrat sem si ga drznila malce spremeniti in nadgraditi.
GURMANSKA BUJTA REPA
za 4 – 6 oseb
1 kg Kisle repe Droga, ½ kg sv. hrbta s kostmi, 3 stroki česna, 1 manjša čebula, 200 g prosene kaše, 1 jušna žlica sv. masti, moka za podmet, mleta sladka rdeča paprika, sol, poper, voda.
Priprava:
- Repo damo v lonec skupaj z mesom in strtim česnom.
- Čebulo olupimo, prerežemo na polovino ter narežemo na tanjše rezine. Prepražimo jo na maščobi.
- V ponvi spečemo še pečenice.
- Ko je repa napol kuhana (približno 30 minut), dodamo proseno kašo, ki smo jo prej oprali. Kuha naj se še 10 minut.
- Na sv. masti naredimo prežganje iz moke.
- Dodamo mleto sladko rdečo papriko in kot zadnjo še predhodno praženo čebulo.
- Prežganje s čebulo dodamo k repi in mesu, premešamo in kuhamo še 5 -10 minut.
- Solimo in popramo po okusu.
- Repo razdelimo v servirne krožnike. Dodamo par pečenih pečenic.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Poleg Gurmanske bujte repe sem pripravila Skutne rezine s slivami.
Recept zanje najdete na blogu.
0 comments on “Gurmanska bujta repa”Add yours →