Jajčni rezanci s šampinjoni in gamberi v sirovi omaki

Jajčni rezanci s šampinjoni in gamberi v sirovi omaki
Fotografija: Rudi Uran

Za 2 osebi:

250 g jajčnih rezancev, 50 g mlade sveže špinače, 1 topljen sirček Slovenka Pomurskih mlekarn, 1 strok česna, 1 manjšo čebulo, šopek svežega peteršilja, maslo Pomurskih mlekarn, mleta rdeča sladka paprika, sol, čili, 250 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 1 dl mleka Pomurskih mlekarn, 1 kozarček rezanih šampinjonov v slani raztopini Droga, 100 g hamburške slanine, pest ribanega sira Livada, oljčno olje, belo vino.

Priprava:

  1. Na maslu in oljčnem olju popražimo gambere. Dodamo strt strok česen.
  2. Gambere odstranimo iz ponve.
  3. Dodamo nasekljano čebulo, jo popražimo in prilijemo nekaj kapljic belega vina.
  4. Dodamo šampinjone in na manjše koščke narezano hamburško slanino. Pražimo nekaj minut.
  5. Vmešamo topljeni sirček, tekočo smetano ter vse začimbe. Dobro premešamo.
  6. Dodamo gambere. Premešamo.
  7. Solimo in popramo.
  8. V slanem kropu skuhamo jajčne rezance.
  9. Vmešamo še oprane liste mlade špinače in sesekljan peteršilj.
  10. Kuhamo še 2 minuti.
  11. Rezance odcedimo in jih vmešamo v omako.
  12. Posujemo z ribanim sirom.
Jajčni rezanci s šampinjoni in gamberi v sirovi omaki
Fotografija: Rudi Uran

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Fotografija na naslovnici – desna stran: Rudi Uran

Print Friendly, PDF & Email