Hladna jajčno – skutna solata v kozarčku

Hladna jajčno – skutna solata v kozarčku

Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu Droga, mlet koper, strok česna, 250 g skute Pomurskih mlekarn, nekaj žlic kisle smetane Pomurskih mlekarn, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper

Priprava:

  1. Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
  2. Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu DROGA.
  3. Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
  4. Vmešamo še mleti koper.
  5. Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
  6. Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
  7. Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
  8. Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
  9. V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
  10. Ko serviramo prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Jeruzalem SAT.
Hladna jajčno – skutna solata v kozarčku

Hladno jajčno – skutno solato v kozarčku lahko ponudimo skupaj z Gurmanskim sendvičem z Bratwürst klobasicami

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Print Friendly, PDF & Email