Jabolčna pita

Ker je bila rolada hitro pripravljena in sem bila na volji še za kakšno sladico, sem se spomnila, da jabolčne pite že dolgo ni bilo na mizi.

Potrebujemo:

Za krhko testo: 500 gr moke, 250 gr sladkorja, 300 gr masla sobne temperature, ščep soli, 90 gr kisle smetane (1/2 malega lončka), 1 jajce, 1/2 zavitka vanilijevega sladkorja in naribano lupinico polovico bio limone.

Za nadev: 6 sočnih jabolk, sladkor po okusu, cimet in nekaj limoninega soka

Zamesimo testo iz zgoraj navedenih sestavin ter naribamo jabolka, ki jih po okusu sladkamo ter dodamo limonino lupinico in cimet.

Pekač mer 30×23 cm sem obložila s peki papirjem. Razvaljano polovico testa sem dala za spodnjo plast, čez porazdelila jabolčni nadev ter pokrila s preostalim razvaljanim testom.

Pekla sem 45 minut v predhodno ogreti pečici, in sicer prvih 15 minut na 200 stopinj Celzija, nato 25 min na 180 stopinj Celzija, zadnjih 5 minut pa nazaj na 200 stopinij Celzija, da postane zgornja skorjica rahlo hrustljava.

Ko pito vzamemo iz pečice, jo še vročo posujemo s sladkorjem v prahu. Ko se malce ohladi pa jo razrežemo na rombe.

0 comments on “Jabolčna pitaAdd yours →

Dodaj odgovor