
Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 15 minut
Sestavine:
- 1 konec domače klobase
- 2 jajci
- 1 polnozrnata tortilja
- pest naribanega mehkega sira
- pest mlade špinače
- olje
- sol
- čili

Priprava:
- V ponvi segrejemo malo olja. Klobaso olupimo in maso nadrobimo v vročo maščobo in na hitro pocvremo. Jajci v skodelici razžvrkljamo in ju ulijemo na vročo maščobo s klobaso. Solimo. Na jajce dodamo tortiljo. Zapečemo in obrnemo tako, da bo tortilja na dnu ponve.
- Dodamo riban sir, čili po okusu in oprane lističe mlade špinače. Počakamo nekaj sekund, da se sestavine segrejejo in tortiljo prepognemo, da nastane polkrog. Obrnemo še enkrat, da se tortilja še z druge strani zapeče. Po površini tortilje dodamo še nekaj ribanega sira in ponev pokrijemo s pokrovom, da se sir stopi.
- Postrežemo še vroče. Poleg lahko ponudimo pikantno čili omako.
Dober tek!
0 comments on “Kmečki zajtrk z domačo klobaso”Add yours →