Kmečki zajtrk z domačo klobaso

Kmečki zajtrk z domačo klobaso, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 1 osebo

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 1 konec domače klobase
  • 2 jajci
  • 1 polnozrnata tortilja
  • pest naribanega mehkega sira
  • pest mlade špinače
  • olje
  • sol
  • čili
Kmečki zajtrk z domačo klobaso, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo malo olja. Klobaso olupimo in maso nadrobimo v vročo maščobo in na hitro pocvremo. Jajci v skodelici razžvrkljamo in ju ulijemo na vročo maščobo s klobaso. Solimo. Na jajce dodamo tortiljo. Zapečemo in obrnemo tako, da bo tortilja na dnu ponve.
  2. Dodamo riban sir, čili po okusu in oprane lističe mlade špinače. Počakamo nekaj sekund, da se sestavine segrejejo in tortiljo prepognemo, da nastane polkrog. Obrnemo še enkrat, da se tortilja še z druge strani zapeče. Po površini tortilje dodamo še nekaj ribanega sira in ponev pokrijemo s pokrovom, da se sir stopi.
  3. Postrežemo še vroče. Poleg lahko ponudimo pikantno čili omako.

Dober tek!

0 comments on “Kmečki zajtrk z domačo klobasoAdd yours →

Dodaj odgovor