Kremasta rižota z gobami

Kremasta rižota z gobami

Za 2 – 3  osebe

350 g belega riža za rižote, 2 kozarčka rezanih šampinjonov v slanici Droga, 40 g suhih jurčkov, 150 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 topljena sira Slovenka Pomurskih mlekarn, 1 l zelenjavne jušne osnove, 1 strok česna, 3 jušne žlice oljčnega olja, sol, poper, maslo Pomurskih mlekarn, Ementalec Pomurskih mlekarn, svež sesekljan peteršilj

Priprava:

  1. Suhe jurčke namočimo v mlačni vodi za 15 – 20 minut. Nato jih ožamemo in grobo narežemo.
  2. V veliki ponvi na oljčnem olju prepražimo šampinjone in strt strok česna.
  3. Ko se zmehčajo, dodamo jurčke in sesekljan svež peteršilj.
  4. Dodamo riž in ga posteklenimo. Nenehno mešamo.
  5. Prilijemo zelenjavno jušno osnovo in pustimo, da med mešanjem riž vsrka jušno osnovo.
  6. Po 15 – 18 minutah dolijemo smetano in oba topljena sira.
  7. Dobro premešamo. Kuhališče ugasnemo. Po okusu solimo in popramo.
  8. Dodamo rezino masla in premešamo.
  9. Posujemo še z drobno narezanim Ementalcem.

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Kremasta rižota z gobamiAdd yours →

Dodaj odgovor