
Za 2 – 3 osebe
350 g belega riža za rižote, 2 kozarčka rezanih šampinjonov v slanici Droga, 40 g suhih jurčkov, 150 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 topljena sira Slovenka Pomurskih mlekarn, 1 l zelenjavne jušne osnove, 1 strok česna, 3 jušne žlice oljčnega olja, sol, poper, maslo Pomurskih mlekarn, Ementalec Pomurskih mlekarn, svež sesekljan peteršilj
Priprava:
- Suhe jurčke namočimo v mlačni vodi za 15 – 20 minut. Nato jih ožamemo in grobo narežemo.
- V veliki ponvi na oljčnem olju prepražimo šampinjone in strt strok česna.
- Ko se zmehčajo, dodamo jurčke in sesekljan svež peteršilj.
- Dodamo riž in ga posteklenimo. Nenehno mešamo.
- Prilijemo zelenjavno jušno osnovo in pustimo, da med mešanjem riž vsrka jušno osnovo.
- Po 15 – 18 minutah dolijemo smetano in oba topljena sira.
- Dobro premešamo. Kuhališče ugasnemo. Po okusu solimo in popramo.
- Dodamo rezino masla in premešamo.
- Posujemo še z drobno narezanim Ementalcem.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
0 comments on “Kremasta rižota z gobami”Add yours →