Hitro pripravljena in okusna jed, ki jo lahko uživamo samostojno ali kot prilogo. Tako toplo kot hladno. Vaše brbončice bodo uživale v poeziji okusov sira, kuhanega pršuta in krompirja.
Za pekač premera 26 – 28 cm
Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (če je na izbiro, izberimo okroglega), 4 krompirji, 15 dag kuhanega pršuta, 200 g Raclette sira, 50 g ribane mozzarelle, sušen rožmarin, sol, 1 jž mleka
Priprava:
- Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in ga 10 minut kuhamo v slanem kropu.
- Kuhanega odcedimo in ohladimo.
- Okrogel keramični pekač obložimo s peki papirjem. Nanj raztegnemo listnato testo.
- Testo enakomerno prebodemo z vilicami.
- Obložimo s kuhanim pršutom (dve rezini prihranimo za konec).
- Sledijo kocke kuhanega krompirja.
- Posujemo z mozzarello.
- Raclette sir narežemo na majhne kocke, ki jih porazdelimo po krompirju.
- Kot zadnje pa dodamo še koščke natrganih zadnjih dveh rezin šunke.
- Po vrhu posujemo s suhim rožmarinom.
- Rob testa, ki gleda čez pekač obrnemo navznoter, čez sestavine in ga premažemo z mlekom.
- Pekač z vsebino postavimo v prej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Pečemo 30 minut, po vrhu mora biti lepo zapečena, testo pa zlato rjave barve.
- Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut preden jo razrežemo in ponudimo.
- Krompirjevo pito ponudimo samostojno, ob solati, k mesu v omaki. Lahko jo uživamo tudi hladno.
0 comments on “Krompirjeva pita”Add yours →