Ledeni jogurt na palčki

Ledeni jogurt na palčki – idealna osvežitev za poletne dni. Za majhne in velike otroke. Sadni pire lahko pripravimo iz sadja, ki nam je najljubše.

Video recept

Potrebujemo:

Za 6 oseb

Za ledeni jogurt: 250 g jogurta Pomurskih mlekarn (po želji lahko z okusom), 250 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn
Za sadni pire: 200 g svežih borovnic in malin, 1 bio limono (naribano lupinico ter sok), 10 lističev mete, 60 g sladkorja
Za piškotni posip: 100 g navadnih keksov, 40 g masla Pomurskih mlekarn
Potrebujemo še: 6 plastičnih lončkov, 6 lesenih ali plastičnih palčk

ledeni jogurt na palčki

Čas priprave: 25 minut
Čas kuhanja: 15 minut
Čas ohlajanja v zamrzovalniku: min 6 h

1. Najprej pripravimo sadni pire. V lončku zamešamo oprane borovnice in maline, sladkor, naribano limonino lupinico, 70 ml limoninega soka ter oprane lističe mete.

ledeni jogurt na palčki
ledeni jogurt na palčki

2. Na zmernem ognju mešamo. Odstavimo in ohladimo preden nadevamo v plastične lončke. Morda se vam bo zdelo preveč tekoče, a se zgosti, ko je ohlajeno.
3. Smetano stepemo, da postane čvrsta. Nato vanjo z lopatko vmešamo še jogurt. To storimo previdno, da nam smetana ne razpade. Tako pripravljeno jogurtovo zmes postavimo v zamrzovalnik in pripravimo še piškotni posip.

ledeni jogurt na palčki

4. Piškote grobo zdrobimo in jih zamešamo s stopljenim maslom.

ledeni jogurt na palčki

5. V plastične lončke izmenoma nalagamo sadni pire in jogurtov sladoled, zaključimo pa s piškotnim posipom.

ledeni jogurt na palčki

6. V sredino nadevanega lončka zapičimo še leseno ali plastično palčko in vsaj za šest ur postavimo v zmrzovalnik v zamrzovalnik.

ledeni jogurt na palčki

 

7. Pred serviranjem plastični lonček prerežemo po dolžini in ga odstranimo.

leseni jogurt na palčki

 

Uporabimo lahko jogurt z okusom.
Borovnice in maline lahko zamenjamo s poljubnim sadjem.
Namesto posameznih »lučk« lahko pripravimo sladoled v posodi. Najprej nadevamo v posodo zmes jogurta in smetane, nato dodamo sadni pire, znova zmes jogurta in smetane ter še enkrat sadni pire. Ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Z lesenim nabodalcem naredimo nekaj vijug, da se mase med seboj porazdelijo. Posodo pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik. Kepice ledenega jogurta serviramo v skodelicah.

 

 

0 comments on “Ledeni jogurt na palčkiAdd yours →

Dodaj odgovor