Mandljeva torta s skuto, brez moke, brez glutena. Z zamenjavo sladkorja z enim od ustreznih sladil primerna tudi za LCHF prehranjevanje.
Video recept
Potrebujemo:
Za pekač s snemljivim obodom premera 20 cm
Potrebujemo: 120 g masla Pomurskih mlekarn, 100 g sladkorja, 240 g mandljeve moke, 250 g nepasirane skute Pomurskih mlekarn, 3 – 4 jušne žlice tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 4 jajca + dodatna 2 beljaka (jajca naj bodo sobne temperature), 1 zavitek bourbonske vanilije, naribana lupinica 1 bio limone
Za okrasitev: mandljevi lističi, sladkor v prahu

Potrebujemo še: pekač s snemljivim obodom premera 20 cm, peki papir
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 45 mnut
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija, pekač premera 20 cm obložimo s peki papirjem.
2. V skledi zamešamo maslo, sladkor, bourbonsko vanilijo ter limonino lupinico. Mešamo 10 minut, da dobimo svetlo in mehko kremo.

3. Postopoma dodajamo po 1 jajce in mešamo.

Nato dodamo mandljevo moko. Na koncu vmešamo še skuto, 3 – 4 jušne žlice tekoče smetane ter dobro premešamo.


4. Posebej stepemo še dva beljaka v sneg. Trd sneg z lopatko nežno vmešamo v maso. Mešamo od spodaj navzgor.
5. Maso prelijemo v pekač in enakomerno poravnamo.

Posujemo z mandljevimi lističi po celotni površini mase.

6. Pečemo 45 minut. Ohladimo v pekaču. Preden jo razrežemo posujemo s sladkorjem v prahu.

0 comments on “Mandljeva torta s skuto”Add yours →