Torta iz hrušk in skute

Torta iz hrušk in skute. Nežen okus hruške se zlije v skuto in prepleta med seboj mlečno sadni okus, ki se poveže med hrustljavo listnato testo.

Video recept

Za pravokoten pekač mer 28 x 19 cm
Potrebujemo: 2 zavitka listnatega testa, 2 hruški, 350 g skute Pomurskih mlekarn, 3 – 4 žlice tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jajci + 1 rumenjak, 7 žlic sladkorja, 2 žlici vode, sladkor v prahu za posip, naribana lupinica 1 bio limone
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 20 – 25 minut
Priprava:
1. Hruške operemo, obrišemo ter narežemo na kocke. Skupaj s sladkorjem in vodo zakuhamo na nežnem ognju. Kuhamo 10 minut.
2. V skledi zmešamo skuto, 6 jušnih žlic sladkorja, tekočo smetano, jajci ter limonino lupinico.
3. V pekač najprej položimo en list listnatega testa, skupaj s peki papirjem. Spodnje testo z vilicami večkrat prebodemo.
4. Testo obložimo z nadevom ter pokrijemo z drugim listom listnatega testa.
5. Vrhnje testo premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, ki mu dodamo 1 jušno žlico sladkorja.
6. Pečemo 20 – 25 minut (oziroma toliko časa, da skorjica postane zlato rjava) pri 200 stopinjah Celzija. Pečeno posujemo s sladkorjem in ohladimo

Potrebujemo:

Za pravokoten pekač mer 28 x 19 cm
Potrebujemo: 2 zavitka listnatega testa, 2 hruški, 350 g skute Pomurskih mlekarn, 3 – 4 žlice tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jajci + 1 rumenjak, 7 žlic sladkorja, 2 žlici vode, sladkor v prahu za posip, naribana lupinica 1 bio limone

Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 20 – 25 minut

Priprava:
1. Hruške operemo, obrišemo ter narežemo na kocke. Skupaj s sladkorjem in vodo zakuhamo na nežnem ognju. Kuhamo 10 minut.

torta iz hrušk in skute

2. V skledi zmešamo skuto, 6 jušnih žlic sladkorja, tekočo smetano, jajci ter limonino lupinico.

torta iz hrušk in skute

3. V pekač najprej položimo en list listnatega testa, skupaj s peki papirjem. Spodnje testo z vilicami večkrat prebodemo.

torta iz hrušk in skute

4. Testo obložimo z nadevom ter pokrijemo z drugim listom listnatega testa.

torta iz hrušk in skute
torta iz hrušk in skute

5. Vrhnje testo premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, ki mu dodamo 1 jušno žlico sladkorja.

torta iz hrušk in skute

6. Pečemo 20 – 25 minut (oziroma toliko časa, da skorjica postane zlato rjava) pri 200 stopinjah Celzija. Pečeno posujemo s sladkorjem in ohladimo.

torta iz hrušk in skute

 

 

Print Friendly, PDF & Email