Polpete s tuno in skuto iz pečice. Okusna jed, ki je lahko prigrizek ali samostojna jed. Hladne jih lahko ponudimo kot prigrizek, odlično se pa mlačne podajo s krompirjevo, zeleno ali mešano solato. Ponudimo jih lahko tudi ob rižu.
Video recept
Potrebujemo:
Za 4 osebe
Potrebujemo: 320 g tune v oljčnem olju, 350 g skute Pomurskih mlekarn, krušne drobtine, sesekljan svež peteršilj, oljčno olje, sol
Potrebujemo še: klasičen pekač iz pečice, peki papir
Čas priprave: 10 minut
Čas pečenja: 25 – 30 minut
Priprava:
1. Tuno odcedimo in z vilicami razdrobimo na manjše koščke
2. Dodamo skuto, ščep soli, sesekljan svež peteršilj in premešamo.
3. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti oreha ter vsako povaljamo v krušnih drobtinah.
4. Pekač obložimo s peki papirjem.
Polpete ne polagamo preveč blizu ena drugi, ker se med pečenjem razlezjo.
Na koncu vsako polpeto rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.
5. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija med 25 – 30 minut.
6. Polpete ponudimo ohlajene, kot prigrizek. Če jih ponudimo kot glavno jed, poleg lahko ponudimo svežo zeleno solato.
Tako pripravljene polpete iz tune in skute so zelo rahle in imajo izrazit okus tune in skute. V kolikor bi želeli bolj kompaktne polpete, ki ohranijo bolj okroglo obliko, jim vmešajte surovo jajce.
0 comments on “Polpete s tuno in skuto iz pečice”Add yours →