Marmeladni žepki

Marmeladni žepki z domačo marelično marmelado. Klasični piškoti, ki v naši družini prehajajo po ženski strani iz roda v rod. Recept je že pred 70 leti uporabljala moja babica. In zame so to eni izmed najboljših piškotov.

marmeladni žepki
Potrebujemo:

Za testo: 500 g mehke moke, 1 vrečkica pecilnega praška, 180 g kisle smetane, 250 g masla sobne temperature, 200 g sladkorja za peko Wiener Zucker

Sladkor za peko Wiener Zucker

Za polnilo: marelična marmelada (uporabite lahko marmelado po vašem okusu)

Za posip: sladkor v prahu Wiener Zucker

marmeladni žepki

Vse sestavine dobro pregnetemo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za eno uro postavimo v hladilnik.

Na pomokani delovni površini testo razvaljamo na debelino 3 milimetrov in izrežemo poljubno velike kroge. V sredino vsakega kroga damo marmelado. Krog prepognemo tako, da nastane polkrog. Robove potlačimo z vilicami, da marmelada med peko ne teče iz piškotov.

marmeladni žepki

Pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

Še tople piškote posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker, ki se ne topi.

Sladkor za posipanje Wiener Zucker
Print Friendly, PDF & Email