Musaka po moje (recept)

Potrebujemo: bolonjsko omako iz 1 kg mesa, 8 večjih kuhanih krompirjev, ki jih pred uporabo olupimo, 1 srednjo bučko razrezano na tanke rezine, 1 manjšo melancano razrezano na kocke, paradižnikovo omako, bešamel, riban mehki sir, parmezan.

Velik keramični pekač namažemo z oljem, za prvo plast narežemo krompir, nato dodamo bolonjsko omako in spet plast krompirja ter še enkrat bolonjsko omako. Sledijo tanke rezine bučk, kocke melancane. Ponovno rezine krompirja, bolonjska omaka ter preostanek bučk in melancan. Potem pa sem ter tja žlica bešamela, sem ter tja žlica paradižnikove omake, veliko naribanega mehkega sira (uporabila sem trapist), posujemo še s parmezanom ter listi sveže bazilike in v pečico najprej na 200°C za 20 minut, da se vrhnja plast zapeče, nato pa še 30 minut na 180°C.

Pečena jed je še okusnejše, če malo postoji, da se vsi okusi povežejo med sabo.

K musaki postrežemo svežo zeleno solato, paradižnik s kumaricami ali motovilec.

0 comments on “Musaka po moje (recept)Add yours →

Dodaj odgovor