Zelenjavni štrudel

Z zelenjavo in siri vedno rada eksperimentiram in tako je nastal tale štrudel.

Potrebujemo: 6 listov vlečenega testa (v Lidlu sem odkrila takega čisto tankega kot papirček in to mi je pri takih jedeh všeč, da ni testo v prvem planu pri zaznavanju okusa, pa še skorjica je tako hrustljava, da se na jeziku kar stopi), 2 žlici olivnega olja, 2 šalotki, 1 rdeča paprika, 1 srednje velika bučka, 1 manjša melancana, česen, ABC sirni namaz z zelišči, zelen pesto, rdeč pesto, listi bazilike, 50 gr masla, 3 žlice kisle smetane .

V ponvi na olivnem olju na hitro popražimo čebulo, dodamo na tanjše trakce narezano papriko, na kocke narezano melancana, sesekljan česen ter na tanke rezine naribano bučko. Solimo in na kratko podušimo. Medtem pekač obložimo s peki papirjem in nanj raztegnemo en list testa, namažemo ga z zelenim pestom ter pokrijemo z drugim listom testa. Tega namažemo z rdečim pestom in ga pokrijemo s tretjim listom testa. Na zadnji list testa po dolžini razporedimo polovico zelenjave(samo na tretjino širine testa), dodamo polovico sirčka ter nekaj listov surove bazilike. Zavijemo v štrudel. Vse ponovimo še z drugimo polovico sestavin. Zavitka premažemo z mešanico kisle smetane in stopljenega masla. Postavimo v pečico, ogreto na 180°C za 40 minut.

Pečen je dober tako topel kot hladen

Print Friendly, PDF & Email