Ene od mesnih jedi, ki mi gre v slast so mesne kroglice, polpete jim, povzeto po Italijanih, pravimo Primorci. Všeč so mi z raznoraznimi omakami, od mesne, zelenjavne, čebulne, paradižnikove, smetanove,… H krompirju pa vedno pripravim ocvrte, take z zelo hrustljavo skorjico. In tokrat sem jih pripravila z omako, ki jo uporabniki mojih receptov že poznate.
Za 4 osebe potrebujemo: 600 g mletega mesa (jaz uporabim samo svinjino), 2 manjši žemljici, olje, 1 jajce, 1 strt strok česna, šopek svežega peteršilja, sol, poper, krušne drobtine
Priprava:
- Dva do tri dni stare žemljice (ali drugo vrsto kruha) namočimo v vodi.
- V večjo skledo damo mleto meso, ki ga solimo in popramo po okusu.
- Dodamo 1 jušno žlico olja, strt strok česna, sesekljan svež peteršilj, jajce ter ožeti žemlji.
- Z dlanmi premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
- Iz mase naredimo približno 22 kroglic premera 4 cm.
- Vsako posebej povaljamo v krušnih drobtinah.
- Olje primerno segrejemo in v njem ocvremo vse kroglice (na vsaki strani približno 3 minute).
Predhodno si pripravimo še omako po tem receptu:
Omaka k mesnim polpetom – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
K ocvrtim mesnim kroglicam lahko ponudimo pražen krompir, pire krompir, pomfri, pečen krompir ali prilogo, ki nam najbolj ustreza.
0 comments on “Ocvrte mesne kroglice”Add yours →