Omaka k mesnim polpetom

Potrebujemo: olje, 1 manjšo čebulo, 1 srednje velik korenček, 1-2 žlici mletega mesa, sol, poper, 1/2 žličke moke, mešanica jušnih začimb (jaz imam domačo mešanico), 1 žlica paradižnikovega koncentrata, ščepec ali dva sladkorja

Na olju popražimo čebulo, ki smo jo predhodno narezali na 4 dele. Počasi jo z dolivanjem vode po kapljicah zmehčamo in zarjavimo. Ko je čebula lepe rjave barve, dodamo meso in solimo ter popramo. Prepražimo še meso in dodamo na polovico prerezan korenček. Vse skupaj dušimo, da se zmehča. Nato z vilico predenemo vse sestavine v posodico in jih s paličnim mešalnikom spasiramo v gladko zmes. Na vročem olju popražimo polovico žličke moke in takoj prilijemo spasiramo omako. Dobro premešamo, začinimo po okusu ter dodamo ščepec ali dva sladkorja in žlico paradižnikovega koncentrata. Vse dobro premešamo in pustimo, da rahlo povre. Če nam je pregosto, dolijemo vodo in malce pokuhamo.

Print Friendly, PDF & Email