Palačinke z orehi in vanilija rum šodo omako

Palačinke z orehi in vanilija rum šodo omako. Okusno. Brbončice kar plešejo ob okušanju vseh teh okusov, ki se prepletajo.

Potrebujemo:

Palačinke, ki jih pripravimo po svojem najljubšem receptu, mlete orehe, mešanico cimeta in vanili sladkorja

Za šodo z rumom in vanilijo pa potrebujemo: 1 celo jajce in 2 rumenjaka, 1 žlico sladkorja, 1 zavitek bourbon vanilijevega sladkorja, 2 žlici ruma, 2 žlici smetane za stepanja

Palačinke z orehi in vanilija rum šodo omako

V večjem loncu segrejemo vodo, vendar jo ne zavremo. Nato na ta lonec postavimo drugo posodo, v kateri bomo nad paro stepali jajca v šodo. Italijani tej proceduri rečejo “bagno Maria”. Najprej torej v posodo razbijemo jajce in rumenjak ter sladkor in ročno stepamo, med stepanjem dodamo še rum in smetano za stepanje. Stepamo približno 5 minut, da zmes postane penasta. Postavimo v hladilnik in pripravimo palačinke.

Vsako palačinko posujemo z mletimi orehi, ki jim po želji dodamo mešanico sladkega cimeta  in jo prepognemo ali zavijemo. Čez prelijemo šodo ter posujemo z mletimi orehi in sladkim cimetom.

Palačinke z orehi in vanilija rum šodo omako
Print Friendly, PDF & Email