Pannacotta (kuhana smetana)

Za nedeljsko sladico bomo pripravili tole okusno pannacotto.

Potrebujemo: 500ml sladke smetane, 120gr sladkorja, 1 vrečkico bourbon vanilije, 1 žlico ruma, 3.5 lističe želatine

Za preliv potrebujemo: gozdne sadeže, sladkor, limonin sok

Liste želatine namočimo v hladno vodo. V smetano dodamo sladkor, vanilijo in rum, nenehno mešamo, da se sladkor ne sprime ter počakamo, da zavre. Nato temperaturo zmanjšamo in pustimo, da  10 minut rahlo vre. Med vrenjem večkrat premešamo. Liste želatine damo v hladno vodo. Po desetih minutah vrenja odstavimo ter v smetano dodamo ožete lističe želatine. Z metlico smetano dobro premešamo, da se želatina raztopi.

Smetano prelijemo v modelčke ali kozarček ter za vsaj 5 ur postavimo v hladilnik.

Preden jo postrežemo pripravimo preliv iz gozdnih sadežev. V loncu segrejemo gozdne sadeže, nekaj sladkorja ter par kapljic limoninega soka. Ohladimo in prelijemo čez pannacotto oziroma dodamo v kozarčke.

0 comments on “Pannacotta (kuhana smetana)Add yours →

Dodaj odgovor