S tem receptom sem se spogledala z azijsko kulinariko, ki stavi predvsem na uporabo začimb, raznih omak (od sladkih, slanih, pikantnih, kislih, grenkih, sladko-kislih, …) ter veliko zelenjave in oreščkov. Priljubljeno meso pa je vsekakor piščančje, ki sem ga tokrat uporabila. Recept je enostaven in zelo hiter za pripravo.
Za 2 osebi potrebujemo: par piščančjih prsi, 100 g pora (zeleni del), 1 strok česna, riževo ali koruzno moko, 100 g mešanice indijskih oreščkov in arašidov s čilijem, 2 jž sojine omake, sončnično olje, sol, voda
Priprava:
- V ponvi najprej rahlo popražimo mešanico indijskih oreškov in arašidov s čilijem. Odstranimo jih iz ponve.
- Por operemo in narežemo na tanke rezance.
- Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
- Meso narežemo na kocke 2×2 cm, ki jih damo v cedilo.
- Meso posujemo z riževo ali koruzno moko.
- Dobro premešamo ter cedilo pretresemo, da odstranimo odvečno moko.
- V večjo ponev prilijemo sončnično olje in ga segrejemo.
- Dodamo strt česen in počakamo, da zadiši.
- Ko česen zadiši in dobi rahlo zlato-rumeno barvo, dodamo koščke piščanca moki.
- Meso nekaj minut pražimo na srednje močni temperaturi kuhališča. Meso rahlo solimo.
- Nato dodamo sojino omako.
- Dodamo še na tanko narezan por in prilijemo nekaj malega vode.
- Nadaljnih 10 minut meso dušimo pokrito. Medtem se bo omaka zgostila.
- Na koncu dodamo še mešanico indijskih oreščkov in arašidov s čilijem.
- Sestavine premešamo in dušimo še nekaj minut.
- Jed postrežemo še toplo.
Pa dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Piščančji file z arašidi in indijskimi oreščki”Add yours →