Piškotna torta “Trendi”

Piškotna torta Trendi, čudovita moderna torta v obliki črk ali številk.

Taka torta najlepše izpade, če jo naredimo s piškotnim krhkim testom, saj iz njega pred pečenjem lepo izrežemo črke ali številke. Pri dekoraciji pa pustimo domišljiji prosto pot.

 

Piškotna torta

Za kremo potrebujemo: 250g mascarpone sira, 500ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 150g sladkorja v prahu, 2 zavitka utrjevalca za smetano, aroma po želji (vanilija, pomaranča, limona, rum,…) in jedilno barvilo

Najprej pripravimo kremo. Smetano stepemo, tik pred koncem ji vmešamo sladkor v prahu. Količino sladkorja prilagodimo okusu. Stepeno smetano postavimo v hladilnik, da bo ob uporabi hladna. Mascarpone sir vzamemo iz hladilnika vsaj 30 minut pred uporabo. Z električnim mešalnikom mascarpone dobro premešamo, dodamo aromo. Nato z ročno lopatko vmešamo še stepeno smetano. Kremo postavimo nazaj v hladilnik, da bo ob uporabi hladna.

Sledi priprava piškotnega testa. Mase je za dve črki formata A4, pa še za nekaj piškotkov je ostane 🙂

Za testo potrebujemo:  350g moke, 50g kakava, 180g masla Pomurskih mlekarn, 200gr sladkorja v prahu, 4 rumenjake

Najprej v skledi premešamo moko in kakav.

piškotna torta

Dodamo na koščke narezano maslo, ki smo ga prej pustili, da se zmehča pri sobni temperaturi. S prsti dobro pregnetemo maslo ter mešanico moke in kakava. Nato vmešamo še sladkor v prahu. Dobimo “prahasto” maso, ki ji na koncu dodamo še rumenjake.

piškotna torta

Res dobro pregnetemo. Maso zavijemo v pvc folijo in jo za 30 minut postavimo v hladilnik.

 

piškotna torta

 

 

 

 

 

piškotna torta

Testo razvaljamo med dvema listoma peki papirja na debelino 1/2cm. Vrhnjo plast peki papirja odstranimo in na testo položimo obliko črke ali številke ter izrežemo poljubno obliko.

piškotna torta
piškotna torta

Pečico predhodno ogrejemo na 160 stopinj Celzija. Pečemo na srednjem rešetu 15 minut.

piškotna torta

Testo ohladimo. Ohlajeno nadevamo s kremo. Uporabimo dresirno vrečko in različne nastavke. Kremo lahko tudi obarvamo z jedilnim barvilom. Čez noč postavimo v hladilnik, da se krema lepo ohladi in prepoji s piškotnim testom.

piškotna torta

Naslednji dan torto še dekoriramo. Uporabimo sveže cvetje (bodimo pozorni, da ne uporabljamo vrst, ki so škodljive zdravju ljudi oziroma povzročajo alergije), stebelca ovijemo v alu folijo ali pa uporabimo mini epruvete, ki so namenjene prav temu, različne mini piškote, praline, čokoladice, jedilno dekoracijo, beljakove poljubčke, makrone,… Skratka domišljiji pustite prosto pot in dekoracijo prilagodite slavljencu.

piškotna torta

0 comments on “Piškotna torta “Trendi”Add yours →

Dodaj odgovor