So idealna izbira za raznorazne pogostitve, rojstnodnevne zabave, ob gledanju tekem po TV, za “s sabo” na šolske ali družinske izlete, pohode, jeseni tudi za v trgatev, … So mehki, okusni in nasitni. Polnimo jih lahko čisto po svojem okusu. Če jih pravilno shranimo, ohranijo svežino čez cel dan.
Za 4 rogljičke potrebujemo: približno 400 g testa za pizzo (moje recepte najdete na povezavi TUKAJ), paradižnikovo omako, 2 rezini kuhanega pršuta, 100 g ribanega mozzarella sira, mešanico italijanskih začimb (bazilika, origano, majaron, timijan,…)
Priprava:
- Testo za pizzo pripravimo po izbranem receptu. Imejmo v mislih, da za en rogljiček porabimo približno 100 g testa. Testo lahko pripravimo tudi prejšnji dan in ga hranimo v hladilniku. Tako bo še lažje prebavljivo. Pazimo pa, da ga pred peko vzamemo iz hladilnika vsaj dve uri prej.
- Pečico segrejemo na 200°C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Testo razvaljamo v krog in iz njega izrežemo 4 enake trikotnike.
- Vsak trikotnik testa najprej premažemo s paradižnikovo omako.
- Dodamo 1/2 rezine kuhanega pršuta.
- Nato dodamo še ribano mozzarello.
- Posujemo z izbranimi začimbami in zavijemo v obliko rogljička.
- Vsak rogljiček po vrhu premažemo s paradižnikovo omako in dodamo še malo ribane mozzarelle.
- Rogljičke postavimo na s papirjem za peko obložen pekač in postavimo v pečico na srednje vodilo.
- Pečemo 15 – 20 minut, da postanejo lepo zlato rjave barve.
- Ponudimo lahko tople ali hladne.
- Uživamo jih lahko tudi naslednji dan.
Dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Pizza rogljički”Add yours →