Poletni sendviči

Poletni sendviči Foto: Selma Bizjak

Količina: za 5 – 6 sendvičev

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • 1 zavitek pšeničnega belega mlečnega kruha (samo sredica kruha – »tramezzino«, najdete ga v redni ponudbi trgovin Eurospin)
  • 200 g svežega sirnega namaza
  • pest sveže rukole
  • 3 rezine Cheddar sira
  • 160 g tune v oljčnem olju
  • 1 jušna žlica majoneze
  • nekaj kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 135 g svežega sirnega namaza z zelišči

Za okrasitev:

  • pest črnih izkoščičenih oliv
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • nekaj nalistanih rezin korenčka
  • 6 mini mocarel
  • nekaj listov sveže bazilike

Priprava:

  1. Najprej pripravimo tunin namaz. Tuno v oljčnem olju z vilicami pretlačimo, dodamo 1 jušno žlico majoneze in 100 g svežega sirnega namaza. Premešamo, da se sestavine povežejo.
  2. Prvo plast kruha namažemo s svežim sirnim namazom in dodamo oprane in osušene liste rukole. Naslednjo plast kruha rahlo namažemo s svežim sirnim namazom z obeh strani in z njim pokrijemo predhodno plast z rukolo. Nanjo naložimo rezine Cheddar sira. Tretjo plast kruha namažemo samo s spodnje strani s svežim sirnim namazom. Tretjo plast nadevamo s tuninim namazom. Nanj položimo četrto plast kruha, ki jo namažemo s svežim sirnim namazom z zelišči.
  3. Zadnjo, peto plast kruha namažemo s preostankom svežega sirnega namaza. Nanjo dodamo nekaj svežih listov rukole. Očistimo korenček in z lupilcem nalistamo nekaj dolgih rezin svežega korenčka. Dodamo črne izkoščičene oljke, mini mocarele in na polovico prerezane češnjeve paradižnike. Zaključimo z nekaj lističi sveže bazilike.
  4. Postavimo za nekaj ur v hladilnik, nato narežemo na pravokotnike in postrežemo. V hladilniku hranimo do 3 dni.

Dober tek!

Poletni sendviči Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Poletni sendvičiAdd yours →

Dodaj odgovor