Količina: za 2 osebi
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
- 4 zrezki svinjskega kareja (prate po primorsko)
- 250 ml smetane za kuhanje
- mešanica začimb: origano, rožmarin, žajbelj, majaron, timijan, poper
- 2 večja stroka česna
- sol
- olje
Priprava:
- Najprej pripravimo zrezke
- Pripravimo mešanico začimb. Če imamo možnost uporabimo sveže, ki jih drobno nasekljamo, drugače uporabimo sušene. Česen olupimo in ga stremo k ostalim začimbam. Meso najprej natremo s soljo, nato še s pripravljeno mešanico začimb.
- V ponvi segrejemo olje. Ko je vroče, na njem z obeh strani zapečemo zrezke, da dobijo lepo rjavo barvo (52 – 3 minute z vsake strani). Nato temperaturo kuhališča znižamo in zrezke pečemo še približno 10 minut. Tik preden so pečeni prilijemo smetano za kuhanje in počakamo, da se zgosti.
- Prato v zeliščni omaki ponudimo s kruhom ali poljubno prilogo.
Dober tek!
Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Prata v zeliščni omaki”Add yours →