Prata v zeliščni omaki

Prata v zeliščni omaki Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 4 zrezki svinjskega kareja (prate po primorsko)
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • mešanica začimb: origano, rožmarin, žajbelj, majaron, timijan, poper
  • 2 večja stroka česna
  • sol
  • olje

Priprava:

  1. Najprej pripravimo zrezke
  2. Pripravimo mešanico začimb. Če imamo možnost uporabimo sveže, ki jih drobno nasekljamo, drugače uporabimo sušene. Česen olupimo in ga stremo k ostalim začimbam. Meso najprej natremo s soljo, nato še s pripravljeno mešanico začimb.
  3. V ponvi segrejemo olje. Ko je vroče, na njem z obeh strani zapečemo zrezke, da dobijo lepo rjavo barvo (52 – 3 minute z vsake strani). Nato temperaturo kuhališča znižamo in zrezke pečemo še približno 10 minut. Tik preden so pečeni prilijemo smetano za kuhanje in počakamo, da se zgosti.
  4. Prato v zeliščni omaki ponudimo s kruhom ali poljubno prilogo.

Dober tek!

Prata v zeliščni omaki Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Prata v zeliščni omakiAdd yours →

Dodaj odgovor