Ajdova kaša z jurčki in orehi

Ajdova kaša z jurčki in orehi Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

  • 300 g jurčkov (svežih, zamrznjenih ali sušenih)
  • 240 g ajdove kaše
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 300 – 400 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • rezina masla
  • olje
  • 2 jušni žlici grobo sesekljanih orehov
  • 1 jušna žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

  1. Jurčke pripravimo glede na stanje v katerem se nahajajo (sveži, zamrznjeni ali sušeni).
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo na kocke narezane jurčke in sesekljan česen. Pražimo nekaj minut. Medtem operemo ajdovo kašo in jo na cedilu osušimo. Ajdovo kašo dodamo k praženim jurčkom, sestavine dobro premešamo in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Ajdovo kašo kuhamo toliko časa kot je napisano na embalaži. Tik preden je kuhana jo po potrebi še solimo.
  3. Kuhališče ugasnemo in v ajdovo kašo z jurčki vmešamo rezino masla. Pustimo, da počiva nekaj minut. Nato jo predenemo v globok krožnik. Ajdovo kašo z jurčki posujemo z grobo nasekljanimi orehi in s sesekljanim peteršiljem.
Ajdova kaša z jurčki in orehi Foto: Selma Bizjak

Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Ajdova kaša z jurčki in orehiAdd yours →

Dodaj odgovor