Ribji file po mediteransko

Pri tem receptu lahko izberete file ribe, ki vam je najbolj okusna. Jaz sem izbrala file vitkega soma, ker je zelo blagega okusa. Pri ribah rada uporabim mešanico mediteranskih zelišč Trije kralji, saj ji dodajo posebno noto.

Za 1 osebo: očiščen ribji file, 12 mini paradižnikov (datterini, cocktail, češnjev), 10 črnih oliv, pest kaper, mešanica mediteranskih zelišč Trije kralji, maslo, oljčno olje, 1 dl belega vina

Priprava:

  1. Ribji file operemo pod tekočo vodo in obrišemo s papirnato brisačko.
  2. Keramični pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo ribji file.
  3. Ob ribjem fileju dodamo na polovico prerezane paradižnike, olive in kapre.
  4. Vse pokapljamo z oljčnim oljem.
  5. Posujemo z mešanico mediteranskih zelišč Trije kralji.
  6. Po ribjem fileju porazdelimo nekaj tankih rezin masla.
  7. V pekač prilijemo belo vino.
  8. Pekač z vsebino postavimo v prej ogreto pečico (200°C) na srednje vodilo.
  9. Pečemo 20 – 25 minut.
  10. Ribji file postavimo na servirni krožnik, dodamo zelenjavo ter prelijemo z zgoščeno tekočino od pečenja.

S kodo SSB15 imate pri nakupu v spletni trgovini www.zacimbe.si 15% popust.

0 comments on “Ribji file po mediteranskoAdd yours →

Dodaj odgovor