Segedin golaž in pečena svinjska rebrca

Potrebujem: 1,5 kg svinjskih rebrc, 75 dag svinjskega stegna ali plečeta, 1/2 kg kislega zelja, 1 čebulo, sol, poper, čili, senf, olje, svinjska mast, mleta sladka rdeča paprika, paradižnikov koncentrat.

Ko se odločim, da bom pekla svinjska rebrca, vedno v mesnici prosim, da mi dajo take, ki niso preveč debele, ker ne maram preveč mesnatih, obvezno pa morajo biti malce mastna 😉

Doma jih nato operem, osušim, natrem s soljo, poprom, malce čilija ter jih premažem s pikantnim senfom. Položim jih v keramični pekač ter polijem z oljem, dodam pa še malce svinjske masti. Pečem jih približno 1 uro in 25 minut na 200stopinj celzija.

Za segedin pa vzamem 3/4 kg svinjskega stegna ali ne preveč mastnega svinjskega plečeta. Meso operem, narežem na majhne koščke. V loncu na vroči maščobi zlatorumeno zapečem 1 večjo sesklajno čebulo, nato dodam meso, ki ga najprej tudi zapečem, nato pa dušim. Solim in popram. Po približno 50 minutah dodam malo paradižnikovega koncentrata ter žličko sladke rdeče mlete paprike. Kuham še dest minut, da se paradižnikov koncentrat lepo razpusti in se paprika poveže z mesom.

V tem času skuham tudi kislo zelje, približno 20 minut mi počasi vre. Kuhano odcedim in primešam k mesu. Sestavine dobro premešam. V majhni skodelici zmešam moko in vodo tako, da ni grudic. Ko meso in zelje vre počasi dolivam mešanico vode in moke, da se jed zgosti. Na koncu še solim in popram po okusu.

0 comments on “Segedin golaž in pečena svinjska rebrcaAdd yours →

Dodaj odgovor