Široki jajčni rezanci Morje&Hribi so dejansko testenine z repki kozic ter z omako iz mešanih gob.
Sicer pa se potrebuje:
jurčke, šampinjone, shitaki gobe in bukovega ostrigarja, čebulo, česen, peteršilj, timijan ter smetano.
Najprej očistimo in pripravimo gobe, lahko pa uporabimo tudi že zamrznjene mešanice gob, ki jih očiščene in narezane dobimo v vsaki trgovini s hrano. V slanem kropu skuhamo široke jajčne rezance. Na olju popražimo čebulo, da postane lepo zlato rjava, dodamo gobe in nasekljamo 2 stroka česna ter solimo. Jaz gobe dušim približno 25 min. Tik pred koncem dodamo še sveže nasekljan peteršilj, malo timijana in nekaj mletega popra ter omako zgostimo z malo moke zmešane z vodo. V drugi ponvi na maslu pocvremo repke kozic in jih prelijemo s sladko smetano. Ponev odstavimo s štedilnika, da se smetana preveč ne zgosti. Odcejene rezance zamešamo v omako iz gob, razdelimo na krožnike, po vrhu damo repke kozic in prelijemo s smetano, s katero smo v ponvi prelili repke kozic. Posujemo s poljubno količino parmezana.
0 comments on “Široki jajčni rezanci “Morje&Hribi””Add yours →